Projectinformatie

Algemene informatie over het project en de participanten


De vier kunstprojecten van Jan van IJzendoorn en Matthijs Bosman en de 6 films van Gilles Frenken werden gesubsidieerd door ‘The Art of Impact’, een organisatie die in 2015 en 2016 ongeveer 120 projecten op het gebied van ‘social design’ subsidieerde en begeleidde.
Zie de website: theartofimpact.nl

Met het realiseren van de 4 kunstprojecten en de 6 films werd samengewerkt met Stichting RuimteDenken. Deze organisatie beoogt om kunstenaars in te zetten bij ruimtelijke projecten van de overheid en projectontwikkelaars.
Kunstenaars kunnen bij uitstek ‘out of the box’ denken, hebben een goed ontwikkeld gevoel voor ruimtelijk denken, begrijpen de historische eigenschappen en kwaliteiten van de betreffende plekken, analyseren de visuele verhoudingen en de impact van mogelijke ingrepen en hebben het vermogen om goed samen te werken met de plaatselijke bevolking, bestuurders en andere actoren.
Zie de website: ruimte-denken.nl

De productie van dit project werd gedaan door Stichting Beeldend Vermogen.
De stichting is in 1988 opgericht in Amsterdam, met als doel films over kunst en kunstzinnige films te maken. Sinds 2008 bestaat het bestuur uit Floor Kortbeek (secretaris) en Gilles Frenken (voorzitter en penningmeester). Sindsdien is de stichting gevestigd op hun woonadres: Jan van Embdenweg 1, 6861 ZR in Oosterbeek.

Mede-oprichter en producent in deze stichting is Gilles Frenken. Hij produceert en regisseert sinds 1981 films vanuit zijn productiemaatschappij FrenkenFilms. In Stichting Beeldend Vermogen doet hij niet-commerciële kunstzinnige en ideële producties. Daarnaast beheert hij vanuit de stichting en aantal kunstwerken van zijn vader, beeldend kunstenaar Jacques Frenken (1929).
Zie zijn website: GillesFrenken.nl

Deze site is ontworpen door Nouri Ayari van ‘Ackley’.
Nouri (Den Bosch, 1994) heeft hij International Game Architecture and Design gestudeerd aan de NHTV in Breda en is hij officieel Microsoft Certified Developer (HTML5, CSS3, Javascript, jQuery). Hij werkte onder andere voor Shop4Webwinkels, Isaac, Vobesoft en DutchTechStars. Naast Front-End Developer en webdesigner is Nouri student aan de Herman Brood Academie waar hij zang en compositie studeert als uitvoerend muzikant.
Zie zijn website: Nouri.nl